Praha – stověžatá matka měst pohledem 9.B

V pátek 14.6. jsme se vydali společně s panem učitelem Hanouskem a paní asistentkou Nitsche do Prahy. Sraz byl v brzkých hodinách, protože jsme chtěli stihnout projít co nejvíce místních zákoutí a pamětihodností.

Jeli jsme z Ostravy a cesta trvala něco přes tři hodiny. Ve vlaku bylo v nabídce jídlo a pití, což nás potěšilo. Po cestě tam nám vlak chladila klimatizace, takže byl fajn chládek. Cesta uběhla celkem rychle a z Hlavního nádraží jsme vyrazili vstříc městu plnému turistů a všech možných jazyků. Naše kroky vedly přes historické jádro k Poslanecké sněmovně, kde nás čekala prohlídka a výklad. Dozvěděli jsme se spoustu informací a byli se podívat i uvnitř, kde jsme viděli i zasedací lavice politiků. Komplex budov byl hlídán a každý musel projít bezpečnostní prohlídkou podobnou té na letišti.

Následovalo jídlo a poté cesta přes Hradčany na Petřín, kde jsme vylezli až na samotnou rozhlednu. Sice tam bylo fakt hodně schodů, ale výhled stál za to. Někteří z nás navštívili i zrcadlové bludiště plné různých srandovních zrcadel. Nahoru jsme šli pěšky a dolů se svezli lanovkou.

Dalším cílem byla Kampa a slavná Lennonova zeď, u které jsme pořídili mnoho fotek. 🙂

Cestou zpět byla v programu i návštěva hračkářství Hamley´s, kde nás hodně sjelo skluzavku. Výlet nám dal zase hromadu nových informací, viděli jsme tolik památek a uvědomili si význam a hodnotu naší metropole. Cestou zpět jsme jeli vlakem, kde nám téměř vůbec nefungovala klimatizace, takže cesta byla zajímavá.

Valentýna Mařecová