Vánoční florbalová exhibice

Do předvánočního týdne neodmyslitelně patří exhibiční zápas mezi florbalovými brankami. Čtvrteční poledne 19. 12. 2019 se ve školní tělocvičně neslo v duchu měření sil výběru učitelského sboru a reprezentantů žáků 9. ročníků.
Zápas byl bohatý na neopakovatelné akce, ovšem výsledkově se zdál docela vyrovnaný. První i třetí třetina skončila shodně ve prospěch učitelů 1:0 a v druhé třetině učitelé vsítili dokonce 2 góly. A jelikož se blížily Vánoce, dostali deváťáci nakonec od učitelů předčasný dáreček pod stromeček. Zápas byl po vítězství kantorů 4:0 prodloužen o samostatné nájezdy. V této disciplíně naopak dominovali žáci. A jelikož srovnali na 5:5, následovalo další herní prodloužení, které skončilo
opět smířlivě 6:6. Nakonec se hrálo prodloužení na „náhlou smrt“, z které si z tělocvičny odnesli vítězství 7:6 naši vycházející žáci. 7 vyučujících, kteří odložili klasifikační notýsek i učební pomůcky a 16 dívek a chlapců našich devítek se nakonec rozešli smířlivě podáním ruky. A jelikož šlo o exhibiční utkání, tak o zajímavé či humorné situace nebyla nouze. Vždyť to také ocenili diváci hlasitým potleskem (foto zde). Teď už jen dárečky a hurá na vánoční prázdniny.

Přejeme všem příjemně prožité svátky a plno zážitků, třeba jako z našeho exhibičního florbalu.

David Pokluda