Street workoutové hřiště slavnostně otevřeno

Již od letních prázdnin je k dispozici všem, kdo holdují pohybu a posilování vahou vlastního těla, novinka, umístěná na školním hřišti – street workoutová zóna. Dnes, 13. září, došlo k jejímu slavnostnímu otevření za přítomnosti členů Street Workout klubu Karviná, zástupců města, které realizaci umožnilo, i veřejnosti.

Nedlouho po šestnácté hodině a krátké řeči paní starostky Šárky Kapkové byla mistry ve svém oboru započata exhibice toho, co lze na hřišti RVL 13 podnikat. A byla to vskutku atraktivní podívaná, jež zapůsobila přesně tak, jak měla – byla návodem a motivovala některé diváky k tomu, aby si sami cviky vyzkoušeli, popřípadě byli efektivnější v sestavách, jež sami provádějí – karvinští workoutisté po programu zůstali zájemcům k dispozici a napomohli radami či vlastním příkladem.

Workoutové hřiště se prakticky ihned po svém dokončení během léta stalo vyhledávaným místem a je denně užíváno mnoha spokojenými uživateli – koneckonců bylo něčím, po čem nemálo žáků školy delší dobu prahlo. Bylo by jedině dobře, pokud by jim nezevšednělo a sloužilo k jejich radosti. Věřím, že dnešek tomu vydatnou měrou napomohl.

Mgr. Tomáš Hanousek