Přespolák 2018

Rok od uspořádání nultého ročníku přespolního běhu ZŠ Rychvald uběhl jako voda. Byl to pro nás ročník zkušební, na kterém se ladily drobné nedostatky. V úterý 9. 10. 2018 se největší sportovní nadšenci vesele pustili do 1. ročníku. Do závodu se zapojilo celkem 25 atletů snažících se zvládnout náročný běh terénem škole blízkého lesoparku. Dokonce je přišlo podpořit i několik fanoušků.

Žáci naší školy se rozdělili do čtyř kategorií. Mladší dívky, na které čekala trať dlouhá cca 700m, mladší chlapci a starší dívky se prali s touto distancí dvakrát a nakonec starší chlapci museli zvládnout tři takovéto okruhy. Odpolední počasí bylo nádherné, pro přespolní běh dokonce ideální. Nejobsazenější skupinou se stala kategorie mladších chlapců, v níž první příčku obsadil S. Pinkas časem 9´02,96´´ a nechal tak za sebou dalších 11 závodníků. Kategorii mladších dívek ovládla V. Rozkopalová v čase 5´51,54´´ a v kategorii starších dívek kralovala A. Drozdková s časem 10´45,78´´. Za starší chlapce s přehledem vyhrál F. Bursa, a to v nádherném čase 11´22,35´´.

 

Doufáme, že jsme tímto závodem založili zajímavou každoroční tradici a vzestupný zájem o příjemný běh v nádherné a nenahraditelné přírodě.

Za pořadatele děkujeme všem odvážným účastníkům a těšíme se na další ročník, který proběhne opět v krásném podzimním duchu roku 2019.

Ivan Jurčík

Více fotografií z akce naleznete v galerii.