Starší žáci jsou stříbrní

   Ve středu 14. 11. 2018 odjeli rychvaldští starší žáci do Orlové bojovat o titul městského přeborníka sálové kopané. V hale GOA Orlová se utkali chlapci 8.- 9. ročníků celkem z 10 základních škol. Ty byly rozděleny do 3 skupin, ve kterých se hrálo systémem „každý s každým“. Začátek prvního zápasu v základní skupině byl nervózní a herně vyrovnaný a až ke konci utkání se naši kluci gólově prosadili a střelou z dálky porazili GOA Orlová.

Tímto gólem náš tým získal první 3 body. Abychom postoupili do finálové skupiny, bylo nutné v druhém zápase porazit družstvo ZŠ Petřvald. Po dramatickém průběhu utkání, byl stav po závěrečném hvizdu nerozhodný 1:1 a rozhodnout musely pokutové kopy. I v nich byl průběh velmi napínavý, ale skvělé zákroky brankáře nás nakonec posunuly do bojů o 1. místo. Ve finálové skupině nás čekali velice silní, ale hratelní soupeři. I když byl v prvním utkání se ZŠ Ke Studánce začátek opět opatrný, dokázali jsme si dvěma brankami vítězství urvat na svou stranu. V dalším zápase jsme jednoznačně převálcovali ZŠ Karla Dvořáčka, když rozhodčí ukončil zápas za stavu 3:1. Rozhodnout o celkovém vítězi turnaje musel poslední zápas. Dosud neporažený tým, ZŠ Dolní Lutyně, byl velmi kvalitní a především ofenzivní soupeř. Jejich útočná hra se projevila na konečném výsledku, jelikož nás porazili 3:0. Nakonec jsme se museli smířit s krásným stříbrným pohárem. I přesto, že se našim starším klukům nepodařilo získat titul městského přeborníka sálového fotbalu, jistě si všichni chlapci zaslouží pochvalu, jelikož celý turnaj reprezentovali naši školu s velkým nasazením a bojovným srdcem.

Sestava starších žáků: Pražák A. (brankář), Ďurík M., Koždoň D., Kaša J., Adamczyk O., Šatanik M., Dražil P., Bursa F., Franek J., Šeliga T.

(galerie)

David Pokluda