Městský florbalový přebor starších žáků

Ve středu 12. 12. 2018 vyjela reprezentace žáků 8. – 9. tříd naší školy na Gymnázium v Orlové bojovat v městském přeboru florbalu.

Turnaj, jehož se účastnilo 92 žáků z 10 základních škol orlovského regionu, se rozehrál ve dvou skupinách systémem “každý s každým”, přičemž do semifinálových bojů postoupily pouze první dva týmy z každé skupiny. V prvním zápase jsme urvali, doslova na poslední chvíli, remízu s budoucím celkovým vítězem turnaje ZŠ K. Dvořáčka 2:2. V následujících utkáních jsme si herně, ale i výsledkově, poradili se ZŠ Mládí 3:0 a ZŠ Doubrava 1:0. Nakonec jsme rozehráli důležitý zápas o postup do finále proti ZŠ Školní. Byl to velmi vyrovnaný souboj. Kluci se rvali o každý míček a jen díky jedinému zaváhání v obraně v druhé polovině zápasu padl jediný gól zápasu, bohužel do naší brány. I když jsme ke konci utkání obstřelovali soupeřovu klec a zasáhli břevno, z postupu do finále se radoval soupeř. I když byli protivníci velmi kvalitní a naše reprezentaci se každého boje ujala se ctí, museli jsme se nakonec smířit s konečným 5. místem.

Přestože se našim klukům nepodařilo vyhoupnout na stupeň vítězů, bezpochyby všem patří velký dík za nasazení, s jakým bojovali a reprezentovali.(foto zde)

Starší žáci ZŠ Rychvald: D. Klaput, F. Šafarčík, D. Vrána, J. Kaša, O. Adamczyk, M. Šenkýř, D. Koždoň, P. Záhumenský, J. Franek, F. Bursa

Mgr. David Pokluda