Úspěšný 2. ročník sbírky pro útulky – děkujeme!

V termínu od 10. 12. do 17. 1. se na naší škole již podruhé konala sbírka na podporu psů a koček v útulcích. Díky obrovské štědrosti žáků, rodičů, zaměstnanců a přátel školy se vybralo velké množství různých dárečků. Za jakoukoliv darovanou věc vám za útulky a opuštěná zvířata ze srdce obrovsky děkujeme!

Sbírku jsme letos opět rozdělili na dvě části. Jednu polovinu zavezla do útulku v Bohumíně paní učitelka Trčková společně s dobrovolníky z 5.A, druhá část sbírky pak putovala s paní učitelkou Mirkovou a se zástupci druhého stupně do orlovského útulku. V Bohumíně se sešli děti i jejich rodiče a s láskou se postarali hned o několik pejsků, kterým rozdali dárečky. Děti pejsky zabavily také veselými hrátkami a řádným mazlením. I v Orlové jsme místnímu útulku předali část sbírky, několikrát obešli a obdarovali každého pejska a nakonec jsme několik z nich potěšili procházkou v okolí. O to smutnější pak ale bylo navrácení pejsků do jejich příbytků. Vedení útulku nám také na závěr naší výpravy ukázalo fenku s čerstvě narozenými třídenními štěňátky. Možná právě proto se v nás při odjezdu míchala radost s pocity bezmocnosti pomoci všem. Nakonec jsme se snažili uspokojit myšlenkou, že i kdyby tohle vše mělo pomoci jedinému zvířeti, má to smysl!

Tyhle návštěvy a vůbec všechny akce na podporu opuštěných psů a koček mají v životě dětí a zvířat velký smysl. Děkujeme, že jste třeba právě vy byli součástí!

Mgr. Daniela Mirková, Mgr. Iva Trčková