Sedmáci mezi opicemi, slony, žirafami …

Zvířata mluví očima často rozumněji než člověk ústy.“ O síle a pravdivosti tohoto citátu se dne 12. 4. přesvědčili sedmáci. V tento den totiž v 7. ročnících proběhl pravidelný každoroční projekt ,,Den zvířat“. A kde jinde tento den tak příjemně zrealizovat než právě v ostravské zoologické zahradě.

Do ZOO se 7.A vydala soukromým autobusem a 7.B se s nadšením projela městskou hromadnou dopravou. Počasí nám sice moc nepřálo, ale na náladě a touze zjistit něco o ohrožených zvířatech nám to vůbec neubralo. Žáci mezi sebou  diskutovali nad skutečným významem zoologických zahrad a příčinami ohrožení živočišných druhů, zjišťovali význam cedulek umístěných v pavilonech u jednotlivých zvířat nebo vyhledávali nejznámější i méně známé ohrožené živočichy a jejich charakteristiky.

Den zvířat jsme prožili nejen strohým povídáním o nich, ale i skutečnými emocionálními a smyslovými zážitky, neboť do pavilonu opic a hrochů, nejen za otázkami z pracovního listu, vešli opravdoví odvážlivci se silným žaludkem.

Děkujeme všem zvířatům nejen za krásný den, který jsme díky nim mohli zažít, ale hlavně jim přejeme štěstí a trpělivost při setkávání s lidskými tvory.

D. Mirková