Polar Street Hockey 2019

Po dvouleté pauze se naše škola pyšní už osmou účastí ve Velkém finále prestižního florbalového turnaje základních škol Moravskoslezského a Olomouckého kraje či okresu Vsetín. Polar Street Hockey je masový florbalový turnaj, který se koná každoročně, mezi dětmi i školami je velice populární.

V úterý 26. 2. podniklo naše družstvo důležitý krok a rozdílem třídy prošlo Oblastním kolem Polar Street Hockey. Naši chlapci bojovali o postup na domácí půdě se ZŠ Vrchlického, Ostrava. Kluci odehráli 2 florbalové zápasy a pouze vítěz mohl postoupit do dalších bojů. Začátek prvního utkání byl velice opatrný z obou stran a až postupem času si naši borci vytvořili náskok. Nakonec náš tým sklidil vítězství, jak v prvním zápase 11:1, tak i v druhém utkání 12:2. Tím si kluci zajistili postup do velkého finále.

Tým ve složení T. Pawlas, D. Jílek, T. Píša, V. Kořenek, M. Labda a O. Niesner se ve čtvrtek 11. 4. vydal do sportovní haly Dubina v Ostravě. Finále turnaje, kterého se účastnili chlapci a dívky do 13 let, bylo pojato opravdu ve velkém duchu. Od časného rána se scházelo 64 nejlepších týmů škol z celé Moravy. Hrálo se současně na čtyřech hřištích 2×7 minut vyřazovacím způsobem. Pro historicky 16. titul se vítěz turnaje musel probojovat hracím systémem “pavouka”. Úvodní duely vylosoval organizátor a našim sportovcům nadělil ZŠ Hnojník. Naši florbalisté hned od úvodního hvizdu vběhli na soupeře a vytvořili si i zajímavé šance. Ovšem vlastní nepozorností nám soupeř vsítil v prvním poločase  2 góly. Naši reprezentanti se v druhém poločase vzpamatovali a dotáhli se na rozdíl 1 gólu. I když se na konci utkání naši kluci rvali jako lvi, při závěrečné siréně na světelné tabuli svítil výsledný stav 1:5 v náš neprospěch a naše výprava se tak mohla vydat domů.

I přesto, že jsme byli vyřazeni v 1. kole, kluci obdrželi krásné věcné ceny a určitě získali nesmazatelné zážitky z tak pompézní akce. Doufejme, že se příští rok dokáží posunout o něco dál. (viz. foto zde)

Mgr. David Pokluda