Den dětí oslaven sportovně

Je již příjemnou tradicí oslavit společně s dětmi, mimo školní lavice, jejich velký den, Mezinárodní den dětí. V pondělí 3. 6. 2019 se žáci 2. stupně utkali v atletické olympiádě na hřišti a v tělocvičně školy. Chlapci a dívky měřili síly v běhu na 60m, ve skoku dalekém či vysokém nebo v hodu kriketovým míčkem. Dívky 6. – 7. tříd si mohly vyzkoušet běh na 600m a chlapci běželi na trati dlouhé 1000m. To dívky 8. – 9. tříd závodily v běhu na 800m a chlapci na 1500m. Starší žáci i žákyně dokonce soutěžili ve vrhu koulí. Nejvíce sledované bylo prestižní poměřování sil mezi třídami ve štafetách na 4 x 60m (foto zde).

Hned od začátku klání nám sluníčko ukázalo, jak se dokáže rozpálit. Pondělní počasí nám dopřálo soutěž v jednotlivých disciplínách dotáhnout do svého zdárného konce. Ve volných chvílích si někteří žáci dokonce mohli zatančit s p. uč. Hanouskem Cupid Shuffle. Nakonec jsme výsledky vyhlašovali více či méně opálení. V každé disciplíně za příslušnou kategorii byli vyhodnoceni tři nejlepší atleti, kteří obdrželi diplom a sladkou odměnu pro doplnění energie. A jelikož to byl svátek všech dětí, dostali sladkou odměnu všichni, kteří soutěžili nebo jenom pomáhali na stanovištích.

Jako doplňková disciplína byla pro všechny žáky připravena zajímavá aktivita. Na umělém trávníku každý žák absolvoval střelbu na korfbalové koše. Ze dvou pokusů se započítávaly ty trefené. Pod vedením managera školního korfbalu Petra Kronese byla vyhlášena nejlepší třída. Vítězné družstvo

  1. A se pak mohlo pyšnit úspěšností 44,4%.

Ještě než byly vyhlášeny veškeré výsledky jednotlivých disciplín, měly děti možnost zhlédnout workoutovou exhibici v podání mistra republiky z roku 2017. S odborným výkladem v podání našeho bývalého žáka byly předvedeny úchvatné cviky na nedávno vybudovaném workoutovém hřišti u školy. A jelikož všichni diváci téměř bez dechu sledovali neuvěřitelné pohyby, byla exhibice zakončena bouřlivým potleskem.

Poděkování patří všem vyučujícím i Českému korfbalovému svazu, neboť ti stáli na straně spravedlivých rozhodčích.

Mgr. David Pokluda