Rychvald na hradě!

Bengálské ohně, tajné písmo, výrobu slizu, faraonovy hady a další (nejen) chemické pokusy mohly zažít dne 25.6. vybrané třídy ZŠ Rychvald na akci Chemie a další přírodní vědy na Slezskoostravském hradě. Oblíbený projekt Ostravské univerzity, Vysoké školy báňské a Střední průmyslové školy chemické patří již tradičně k ještě příjemnějšímu závěru školního roku.

Naši žáci se zapojili do chemické soutěže a fyzikálních hrátek, vyzkoušeli si matematické hlavolamy a zhlédli známé a efektní pokusy z již proběhlých chemických hodin i pokusy, které je čekají teprve v dalším ročníku. Jako vždy se akce potýkala s nadšením našich žáků a přispěla tak ke krásnému zakončení školního roku.

Děkujeme prezentujícím za opět velmi povedená a variabilní stanoviště.  Dobrou zprávou je to, že jsme se letos s organizátory akce dohodli na spolupráci v příštím roce, a tak vybraní žáci chemie na ZŠ Rychvald budou reprezentovat školu v jednom z místních  ,,koutků“ při provádění pokusů. Těšíme se již teď! Chemii a přírodním vědám zdar a příští rok tedy na viděnou!

 

Mgr. Daniela Mirková