Ve světě interaktivity

Když v Rychvaldě probíhalo plánované přerušení dodávky elektřiny, odskočila si třída 5.B a 8.B tam, kde by bez ní nemohl zdejší svět vůbec fungovat. Dne 23.10. žáci strávili dopoledne v ostravském Světě techniky.

Nadšení a touha dětí vyzkoušet a zjistit, co a jak funguje, se šířila všemi expozicemi. Děti s radostí pobíhaly z jednoho interaktivního modulu do druhého, předávaly si zkušenosti z daných expozic a nových zjištění, rozšiřovaly a prohlubovaly si teoretické znalosti, ale zkoušely také svou zručnost v praktických dovednostech. Tajemnou expozicí žáci procházeli ve vesmírném světě. Zajímavosti o zvířatech, rostlinách a vlastním těle nacházeli ve světě přírody a fyzickou sílu mohli zase prokázat ve světě vědy a objevů při výstřelu rakety za dostatečného rozkladu vody a vývinu vodíku a kyslíku. Děti zde tedy mohly názorně porozumět tomu, jak svět kolem nás funguje prostřednictvím exponátů, se kterými mohly manipulovat vlastníma rukama a pomocí mediálních stanic.

Naši žáci se díky tvořivosti ostravských programátorů určitě přesvědčili o tom, že věda a technika je zábavná a skutečně vládne s(S)větem a vlastně, že je úplně všude kolem nás.

Mgr. Daniela Mirková, Mgr. Lucie Tvardková

chlapci z 8.B vyrábí kyslík a vodík rozkladem vody
Aperture: 2
Camera: SM-J510FN
Iso: 100
Orientation: 1
« z 4 »