Boj o Mikuláše přes laťku

V úterý 26. 11. 2019 přišli největší sportovní nadšenci do tělocvičny ZŠ Rychvald poměřit síly ve skoku vysokém. Letos o titul „Mikulášské laťky“ bojovalo ve čtyřech kategoriích celkem 17 dívek a 29 chlapců 6. – 9. tříd. Na tři nejlépe umístěné závodníky z každé kategorie čekal čokoládový Mikuláš, diplom a postup do městského přeboru ve skoku vysokém v Orlové.
Jako první soutěžili starší žáci, tedy chlapci a dívky 8. a 9. ročníků. Z 9 starších dívek se nejlepší tři závodnice seřadily na stupni vítězů za shodný výkon 125 cm. Vítězkou se stala Lucie Grycmonová z 9. B, druhé místo obsadila Markéta Pagáčová z 8. A a třetí místo vybojovala Natálie Klimovičová z 9. A. Nejobsazenější kategorie starších žáků dokázala opět pro diváky zdramatizovat klání na větších výškách. Z 16 chlapců obhájil zlato z loňska Lukáš Filák z 9. C pokořením laťky ve výšce 155 cm. Laťku ve výšce 145 cm přeskočil, tím si i zasloužil stříbro, Fabián Bursa z 9. C. Bronzová pozice připadla za skok ve stejné výšce 145 cm Janu Kašovi z 9. A. Dále pokračovala soutěž v kategorii mladších žáků a žákyň. V konkurenci 8 dívek z 6. – 7. ročníků skokem vysokým 135 cm také obhájila vítězství z loňska Agáta Mrázková ze 7. A. Stříbrná byla Pavlína Suchánková ze 7. B za 126 cm a bronzová Sára Lichtblauová ze 7. A, která překonala laťku vysokou 115 cm. I v kategorii
mladších chlapců, kde startovalo 13 žáků, obhájil loňské vítězství Šimon Blatoń ze 7. A, jelikož překonal laťku ve výšce 138 cm. Stříbrnou medaili obdržel Pavel Pinkas za výkon 123 cm a bronzovou pozici za 120 cm si vyskákal Alban Zhara, oba ze 7. B (foto zde).

Samozřejmě děkujeme divákům, kteří vytvořili pro závodníky skvělou atmosféru. Taktéž děkujeme všem soutěžícím za účast a přejeme hodně zdaru a pevné nervy v dalších soutěžích.

David Pokluda