Starší žáci si dovezli z městského přeboru bramborovou medaili

Ve čtvrtek 28. 11. 2019 vyjela reprezentace žáků 8. – 9. tříd naší školy na Gymnázium v Orlové bojovat v městském přeboru ve florbalu.
Turnaj, jehož se účastnilo 90 žáků z 9 základních škol orlovského regionu, se rozehrál ve dvou skupinách systémem “každý s každým”, přičemž do semifinálových bojů postoupily pouze první dva týmy z každé skupiny. V prvním zápase jsme nebyli schopni proti dobře stavěnému soupeři ze ZŠ U Kapličky urvat ani bod. I přesto, že jsme většinu času trávili před jeho brankou. Prohrou 1:2 jsme si tak zkomplikovali vstup do turnaje. V následujícím utkání jsme si herně i výsledkově 4:0 poradili se ZŠ Dolní Lutyně. Rozhodnout o postupu tak musel poslední zápas se ZŠ K. Dvořáčka. Byl to velmi vyrovnaný souboj, kluci se rvali o každý míček. Nakonec díky zodpovědné obraně na obou stranách v zápase nepadl jediný gól. Z postupu do semifinále se tak radovat mohla naše škola. Tam nás čekal budoucí vítěz turnaje GOA Orlová. A i když naši kluci podali velmi dobrý výkon, po prohře 0:2 s kvalitním soupeřem jsme se museli spokojit s bojem o 3. místo. V něm jsme se střetli opět se ZŠ K. Dvořáčka. Hra byla hned od začátku opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu. I když si oba týmy vytvořily šance, rozhodla jediná nepatrná chybička, která nás stála bronz. Výsledek 0:1 ZŠ Rychvald odsunul na konečné 4. místo.

Přestože se našim klukům nepodařilo vyhoupnout na stupeň vítězů, bezpochyby všem patří velký dík za nasazení, s jakým bojovali a reprezentovali.(foto zde)
Starší žáci ZŠ Rychvald: J. Kaša, O. Adamczyk, M. Labda, A. Pražák, D. Koždoň, P. Záhumenský, J. Franek, F. Bursa, D. Jílek, T. Píša

David Pokluda