Dvojnásobné zlato sklidila naše škola

Ve čtvrtek 5. 12. 2019 se vítězové letošní Mikulášské laťky vydali reprezentovat naši školu na ZŠ K. Dvořáčka do Orlové, kde se jako každoročně konal městský přebor soutěže ve skoku vysokém.
Celkem 7 základních škol našeho regionu soutěžilo ve dvou věkových kategoriích, tedy v kategorii 6. – 7. ročníků a v kategorii 8. – 9. ročníků.
Z celkového počtu 26 mladších závodnic se z naší výpravy nejlépe umístila Agáta Mrázková ze 7. A, která výkonem 130 cm skončila na děleném 4. – 5. místě. To v kategorii mladších chlapců si ze
20 žáků vyskákal zlatou medaili Šimon Blatoń ze 7. A, který přeskočil laťku ve výšce 145 cm. Z 21 starších dívek se nejvýše propracovala Lucie Grycmonová z 9. B, která obsadila dělenou 11. – 12.
příčku skokem vysokým 130 cm. Opět nepřehlédnutelnými individuálními úspěchy vynikla naše výprava mezi 21 staršími chlapci. Lukáš Filák z 9. C skokem ve výšce 162 cm překonal svůj osobní
rekord a odvezl si tak titul městského přeborníka ve skoku vysokém. V této kategorii skončil Fabián Bursa z  9. C na 5. místě a Jan Kaša z 9. A na 6. místě, když se oba přehoupli přes laťku posazenou 150 cm vysoko.

I všem zbylým závodníkům (Sára Lichtblauová, Markéta Pagáčová, Pavel Pinkas a Alban Zhara) blahopřejeme ke krásným výkonům a děkujeme za úspěšné reprezentování naší školy.

Mgr. David Pokluda