Koronavirové lenošení žákům neublížilo

    25. červnový den proběhlo pod školní volejbalovou sítí poměřování vzájemných sil výběru žáků devátých ročníků a učitelského sboru. Páteční poledne se v tělocvičně neslo v duchu volejbalového exhibičního zápasu.

    Hned od úvodního hvizdu prvního setu byl zápas z obou stran opatrný, možná i proto, že koronavirová pauza byla tak dlouhá. Postupem času se některé výměny proměnily v divácky pohledné a docela dlouhé, od profesionálního zápasu k nerozeznání. První set nakonec získal výběr učitelů, i když žáci dokázali urvat 21 bodů. V druhém setu žáci své kantory už od začátku drtili a střídavě i vedli. Dokonce došlo během výměn k nádherným smečím. A tak druhý set vyhráli naši žáci ve velmi těsném poměru 25:23. Musel tedy rozhodnout tiebreak, odehraný do 15 bodů. Příprava našich vycházejících žáků v TV na tento turnaj byla intenzivní a kvalitní, za což si jejich trenér (pan ředitel) zaslouží pochvalu. Nakonec museli učitelé potvrdit slova klasika, že „žák předčí svého učitele“, jelikož jim ve zkrácené hře podlehli 14:16. Celý zápas se sehrál čestně a čistě, na což dohlížel svým přísným okem pan školník.

    I když se 9 vyučujících a 11 dívek a chlapců nakonec rozešli za konečného stavu 1:2, šlo o kvalitně strávený čas na hřišti. Nebylo nouze o zajímavé či vtipné situace, což nakonec diváci ocenili bouřlivým potleskem (foto zde).

David Pokluda