Boj o Mikulášskou laťku

V úterý 7. 12. 2021 přišli největší sportovní nadšenci do tělocvičny ZŠ Rychvald poměřit síly ve skoku vysokém. Letos o titul „Mikulášské laťky“ bojovalo ve čtyřech kategoriích celkem 12 dívek a 21 chlapců 6. – 9. tříd. Na tři nejlépe umístěné závodníky z každé kategorie čekala originální medaile a sladká odměna.

Jako první proběhla soutěž kategorie mladších žáků, tedy chlapců a dívek 6. a 7. ročníků. Z 8 mladších dívek se vítězkou stala Julie Kovaříková za 125 cm, druhé místo obsadila Halina Matušková za 120 cm, obě ze 7. B, a stejným výkonem si třetí místo vybojovala Kristýna Laštůvková ze 7. C.

 V nejobsazenější kategorii dokázali mladší žáci pro diváky zdramatizovat klání na větších výškách. Ze 14 chlapců sklidil zlato Simon Biggs ze 7. A pokořením laťky ve výšce 150 cm. Laťku ve výšce 130 cm přeskočili dva atleti. Stříbro si zasloužil Filip Plecháček ze 7. C a bronzová pozice připadla Danielu Česelkovi z 6. C.

Dále pokračovala soutěž v kategorii starších žáků a žákyň. V konkurenci 4 dívek z 8. – 9. ročníků skokem vysokým 125 cm obájila už třetí vítězství z předešlých let Agáta Mrázková z 9. A. Stříbrná byla Kateřina Nadkanská z 8. A, také za 125 cm. Bronzová Sára Lichtblauová z 9. A nakonec překonala laťku vysokou 115 cm. I v kategorii starších chlapců, kde startovalo 7 žáků, obhájil také třetí vítězství Šimon Blatoń z 9. A, jelikož překonal laťku v obdivuhodné výšce 160 cm. Stříbrnou medaili sklidil Jan Šindler z 9. B výkonem 140 cm a bronzovou pozici za 130 cm si vyskákal Sami M´Barki z 9. A (foto zde).

Děkujeme všem soutěžícím za účast a přejeme hodně zdaru a pevné nervy v dalších soutěžích.

 

David Pokluda