Předvánoční sportování našich žáků

Po nucené dvouleté pauze, v důsledku karanténních opatření, se v rychvaldské tělocvičně opět rozjely turnaje v tradičním předvánočním měření sil tříd druhého stupně.

V pondělí 20. 12. 2021 se utkali naši žáci 6. – 7. ročníků (foto zde). Celkem 45 chlapců poměřilo síly v sálové kopané a 44 dívek bojovalo o vítězství tříd ve vybíjené. I když nebyly výsledky jednotlivých zápasů jednoznačné, nakonec se z vítězství vánočního fotbálku radovali mladší žáci ze 7. A, díky lepšímu výsledku ze vzájemného zápasu se 7. B. Třetí místo si vybojovali kluci z 6. A. To ve vybíjené dominovalo družstvo žákyň 7. B, které sklidilo v turnaji prvenství. Stříbrnou příčku obsadily dívky z 6. C a bronz sklidily žákyně ze 7. A.

To v úterý 21. 12. 2021 proběhly v tělocvičně vánoční turnaje žáků a žákyň 8. – 9. tříd (foto zde). Celkem 30 starších chlapců odehrálo velmi atraktivní turnaj se zajímavými fotbalovými akcemi, přičemž do sítí padaly nádherné góly. Bez ztráty bodu v turnaji se nakonec z titulu letošního šampióna radovali kluci z 8. C. Díky výhry ze vzájemného zápasu s třídou 9. A si stříbrnou pozici zasloužili kluci z 9. B. Mezi 21 staršími žákyněmi se od začátku turnaje rozpoutaly lité boje a některé zápasy byly vyrovnané až do závěrečného hvizdu. A jelikož v turnaji ztratily pouze jeden bod, obdržely titul šampiónek letošního vánočního turnaje žákyně 9. A. Se čtyřmi remízami se na druhém místě usadil výběr dívek z 8. ročníku. Třída 9.B vybojovala o jednu remízu méně a skončila tak třetí.

Snad si z letošních vánočních turnajů všichni žáci kromě nějaké malé sladkosti na doplnění energie odnesli i příjemné sportovní zážitky.

David Pokluda