Silák a silačka školy 2022

Po zhruba devítileté pauze se v tělocvičně ZŠ Rychvald opět sešli adepti na titul „Siláka či silačky“ naší školy. V úterý 25. ledna poměřilo12 chlapců a 4 dívky 6. – 9. tříd  své pohybové schopnosti ve třech disciplínách silového trojboje. Trojskok z místa ovládl skokem dlouhým 775 cm Simon B. ze 7.A a mezi děvčaty Katka N. z 8.A výkonem 660 cm. V druhé disciplíně kraloval Michal K. z 9.A, když vydržel ve shybu 1:32,21 min. To nejlepší vytrvalkyní na hrazdě se opět stala Katka N. s výdrží 32,24 s. V poslední disciplíně závodníci porovnávali síly v sed-lehu za minutu. Nejlepším výkonem bylo 60 sed-lehů Aliho M. z 8.B a 37 opakování sed-lehů Jany K. z 8.C.

Nakonec se díky vyrovnaným výkonům z celkového vítězství radoval Matyáš O. z 8.B. Stříbrnou příčku sklidil Ali M. z 8.B a bronzovou medaili si vybojoval Simon B. ze 7.A. Mezi děvčaty se vyšvihla na konečnou zlatou pozici Katka N. z 8.A, celkově druhá skončila Jana K. a třetí Natálie M., obě z 8.C.

A protože byl celý závod bezpochyby vyčerpávající, dostali všichni účastníci sladkou odměnu. To aby doplnili energii na cestu domů. Medailistům samozřejmě blahopřejeme a všem sportovcům přejeme větší štěstí do dalších sportovních akcí (foto ze soutěže klikněte zde).

 

Mgr. David Pokluda