Jak jsme se učili u rybníka

V polovině listopadu se u rybníku Skučáku konal výlov. Společně se žáky jsme si jej šli užít na vlastní kůži. Jaké to bylo, vám poví některá jejich vyprávění.

T. Gränzerová

Dne 16. listopadu jsme se šli spolu se třídou podívat na výlov rybníku Skučáku. Šli jsme společně se třídou 4. A kolem KD a drogerie, přes louku, kolem ZUŠ až k rybníku. Viděli jsme výlov, jak se to dělá, také nám rybáři ukazovali různé druhy ryb – převážně kapry a také okouny. Na ryby jsme si mohli i sáhnout a zjistit, jakou mají kůži. Byla tam možnost si ryby také koupit. U rybníka jsem potkal taťku s mými sestrami. Protože nám byla velká zima, odešli jsme brzy. Nejvíce se mi na tom líbilo, že jsme se nemuseli učit a přístroje k výlovu ryb.                                  Jakub Karlíček

 

V pátek jsme šli s celou třídou na procházku k rychvaldskému rybníku. Byl tam výlov ryb. Ryby se tam i prodávaly. K prodeji byl: kapr, okoun, štika a další. Po prohlídce rybníka jsme se vrátili zpátky do školy k učení.

Jozef Januška

V pátek 16. 11. jsme šli s třídou na výlov ryb k rybníku Skučáku. Rybáři už měli natažené sítě na výlov. Do sítě se chytily malé i velké ryby. Rybáři pak ryby třídili podle velikosti do různých kádí. Plavali tam okouni, candáti, kapři, štiky a sumci. Nad vypuštěným rybníkem létalo spoustu racků a vzadu čekaly volavky. Některé ryby se na místě hned i prodávaly. I když bylo chladno a pod mrakem, výlov se nám líbil a byl i poučný. Rybáři ještě pokračovali v práci, ale my už jsme se museli vrátit do školy.

Matěj Adamec

 

Šli jsme na vycházku k rybníku Skučák na výlov ryb. Viděli jsme, jak rybáři vylovené ryby třídí podle velikosti. Všichni jsme si mohli vzít rybky do ruky, kdo chtěl. Pozorovali jsme, jak rybáři loví ryby. Někteří lidé si vylovené ryby mohli koupit na místě na oběd. Vycházka se nám vydařila a moc se nám líbila.

Boris Bartusek