HLEDEJ PRAMEN VODY 2019

Žáci 4. B třídy se zapojili do soutěže Hledej pramen vody, kterou pořádá ostravská společnost OVAK. Téma vody je v současné době více než aktuální. Během dvou měsíců plnili šest teoretických úkolů – zajímali se o čištění a distribuci pitné vody, rozdíly mezi vodou balenou a kohoutkovou, vodní zdroje ve svém okolí, rostliny a živočichy žijící v okolí rybníků a řek, ale také točili reklamní VODOSPOT s tématem Proč pít vodu z kohoutku?

Kromě toho dělali pokusy, kreslili, stříhali, lepili, zpívali – no, prostě všechno jako normálně ve škole​☺ Po absolvování teoretické části získali 162 bodů a umístili se na 7. místě. Jejich aktivita je opravňovala k účasti v soutěžním finále, které se konalo v pátek 31. května na Slezskoostravském hradě. V pátek ráno jsme se sem vydali společně s dalšími 24 týmy z Ostravy a okolí. Pro všechny děti byly připraveny drobné dárky, spousta zábavy i poučení. V praktické části za každou třídu bojoval dále pětičlenný tým. Tým Rychvalďáci v hradní soutěži reprezentovali Boris Bartusek, František Heřman, Daniel Kyncl, Lukáš Sosna a Gabriela Blahutová. Z celkového počtu 20 bodů získali 19. Celkově jim to – k velkému rozčarování nás všech​ ☹​ – stačilo na ​ úžasné 4. místo​ .

Celé dopoledne jsme si všichni báječně užili. Dětem přeji, aby jim konec školního roku rychle utekl a naopak prázdniny trvaly hoooooodně dlouho.

T. Gränzerová, tř. uč. 4. B