Silový trojboj 2023

Po roce se v tělocvičně ZŠ Rychvald opět sešli adepti na titul „Siláka či silačky“ naší školy. Ve středu 22. února poměřilo své pohybové schopnosti ve třech disciplínách silového trojboje 7 chlapců a 3 dívky 7. – 9. tříd. Trojskok z místa ovládl skokem dlouhým 755 cm Daniel O. z 8.C a mezi děvčaty Katka N. z 9.A výkonem 660 cm. V druhé disciplíně kraloval opět Daniel O., když vydržel ve shybu 52,62 s. I nejlepší
vytrvalkyní na hrazdě se stala opět Katka N. s výdrží 14,16 s. V poslední disciplíně závodníci porovnávali síly v sed-lehu za minutu. Nejlepším výkonem bylo 58 sed-lehů Filipa K. ze 7.A a 43 opakování sed-lehů Katky N.
Nakonec se díky vyrovnaným výkonům z celkového vítězství radoval Daniel O. z 8.C. Stříbrnou příčku sklidil Filip K. ze 7.A a bronzovou medaili si vybojoval Martin B. z 9.B. Mezi děvčaty se vyšvihla na konečnou zlatou pozici Katka N. z 9.A, celkově druhá skončila Jana K. z 9.C a třetí Adéla Š. ze 7.B.
A protože byl celý závod bezpochyby vyčerpávající, dostali všichni účastníci malou, sladkou odměnu, aby doplnili energii na cestu domů. Medailistům samozřejmě blahopřejeme a všem sportovcům přejeme větší štěstí do dalších sportovních akcí (foto ze soutěže klikněte zde).

Mgr. David Pokluda